Herfst: bokbierenseizoen – 5 tips van Nederlandse bodem

De herfst is het seizoen van warme tinten, knisperende bladeren en gezelligheid bij de open haard. En wat past er nu beter bij deze tijd van het jaar dan een goed glas bokbier? Eerder schreven we al deze blog om je meer te vertellen over de geschiedenis van bokbier. Vandaag verblijden we je met onze top 5 Nederlandse bokbieren om je smaakpapillen te verwennen en je te helpen genieten van de herfstsfeer.

Hertog Jan Bockbier

Dit is een Nederlandse klassieker en een favoriet tijdens het bockbierseizoen. Hertog Jan Bockbier heeft een rijke smaak met tonen van karamel en geroosterde mout. Het is een toegankelijk bier met een mooie balans tussen zoetheid en bitterheid.

La Trappe Bockbier

Gebrouwen door de trappisten van de Abdij Koningshoeven, is La Trappe Bockbier een elegant en smaakvol bier. Het heeft subtiele karamel- en kruidige smaken, wat het een perfecte keuze maakt voor liefhebbers van bockbier met een verfijnde smaak.

Brand Dubbelbock

Brand Dubbelbock is een Nederlandse favoriet en wordt vaak beschouwd als een van de beste bockbieren. Het heeft een volle smaak met hints van gedroogd fruit, karamel en een aangename kruidigheid.

Grolsch Herfstbok

Grolsch Herfstbok is een heerlijk toegankelijk bockbier met smaken van zoete karamel, mout en een vleugje kruiden. Het is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een soepel, verwarmend bier voor de herfst.

Brouwerij ’t IJ IJbok

Dit Amsterdamse bockbier van Brouwerij ’t IJ is een lokale favoriet. Het heeft een rijke smaak met karamel, toffee en lichte kruidige tonen. IJbok is een uitstekende keuze om de herfst te vieren.

Welk bier kies jij? Tip: spreek af met wat vrienden en probeer ze allemaal door flesjes te delen. Zo kan je je eigen top 5 samenstellen. Hier nog een paar tips voor een optimaal genot van dit goudgele vocht.

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn