Speciaalbier voor de herfst

De herfst- en wintermaanden liggen voor de deur. De dagen worden kouder en het wordt langer donker. Dit vraagt niet direct om een koud speciaalbier. Maar gelukkig hoeven we niet in winterslaap wat betreft bierdrinken. In deze blog geven we tips voor een optimaal speciaalbiergenot deze herfst.

De herfst vraagt om sterkere en complexe bieren. Dit soort bieren worden vaak langzaam genuttigd. Vanwege het hogere alcoholpercentage hoeven deze bieren niet ijskoud te zijn. Ze zijn niet bedoelt om de dorst te lessen, maar juist om te verwarmen en optimaal van te genieten met een goed boek en knapperend haardvuur.

Heb je er al zin in gekregen? Hier komen een paar tips voor bierstijlen en bieren om komende herfstmaanden van te genieten.

Herfstbock

Aan de top staat natuurlijk de herfstbock. We houden het hier kort. Eerder schreven we deze herfstbock blog over deze mooie en traditionele bierstijl.

Dubbel/ Tripel/ Quadrupel

Deze abdijbieren doen het altijd al goed, maar speciaal in de herfst kan je optimaal genieten van deze (over het algemeen) warmere en donkere bieren. Probeer bijvoorbeeld eens de Grolsch Kruidige Tripel of de Affligem Dubbel. Daarnaast wordt een donkere avond ook een stuk mooier met het veelgeprezen Westvleteren 12.

Gerstewijn

Uiteraard is de Hertog Jan Grand Prestige ook een uitstekend bier om van te genieten in de herfst of in de winter. Dit bier past goed bij een geroosterd stuk wild van bijvoorbeeld de winter BBQ.

Porter/ Stout

Bij de donkere dagen passen ook deze donkere bieren. Verwen jezelf bijvoorbeeld met het bekende Guiness.

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn