Het mysterieuze Westvleteren

Diep verscholen in de landelijke schoonheid van West-Vlaanderen, België, bevindt zich een brouwerij die niet alleen bekend staat om zijn uitzonderlijke bieren, maar ook om zijn mystieke aura. Westvleteren, gelegen nabij het pittoreske dorpje Westvleteren, heeft een rijke geschiedenis en produceert enkele van de meest begeerde trappistenbieren ter wereld. Hoog tijd om ons verder te verdiepen in deze brouwerij.

Geschiedenis

De oorsprong van Westvleteren gaat terug tot 1838, toen monniken van de Sint-Sixtusabdij hun brouwtradities begonnen. Het is een van de slechts twaalf trappistenbrouwerijen ter wereld, waarbij het brouwproces wordt toevertrouwd aan monniken die de regels van de Orde van Cisterciënzers van de Strikte Observantie volgen. Deze toewijding aan traditie en spiritualiteit geeft Westvleteren een unieke plek in de wereld van ambachtelijk bier. Zie hier meer informatie over het verschil tussen een trappisten en abdijbrouwerij.

Bieren

De bierportfolio van Westvleteren omvat enkele klassieke trappistenstijlen, waaronder de Westvleteren Blonde, Westvleteren 8 (Extra), en de befaamde Westvleteren 12 (XII), vaak aangeduid als een van de beste bieren ter wereld. Deze bieren worden met zorg en toewijding gebrouwen, waarbij vakmanschap en eeuwenoude tradities samenkomen.

Prijzen

Westvleteren heeft door de jaren heen talloze prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder hoge noteringen in gerenommeerde bierbeoordelingen. De Westvleteren 12 staat vaak bovenaan de lijst van beste bieren ter wereld, wat de internationale erkenning van de brouwerij onderstreept.

Verkoop

Heb je al dorst gekregen? Dan hebben wij goed nieuws! In het verleden moest je een afspraak maken en moest je langs de brouwerij om het bier te kopen. Binnenkort is dit bier echter ook in Nederlandse slijterijen verkrijgbaar! Proef en oordeel zelf…

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn