Speciaalbier uit de fles of een blik? Blikbier is voor zwervers toch? Eerder schreven we al dat je bier het beste uit een glas kunt drinken. In deze blog werpen we een blik op de verschillende verpakkingen van bier en lichten we toe waarom bier in een blik (toch) beter is voor jouw speciaalbier.
Ondanks dat het meeste bier in flessen wordt verkocht blijft bier in een blik beter. Hieronder drie argumenten waarom je beter voor bier uit blik kunt kiezen.
Een belangrijk voordeel van bier in blik is dat het bier beter van zuurstof wordt afgesloten. Doordat er geen zuurstof bij het bier komt blijft het bier langer de smaak houden die het hoort te hebben. Als bier te lang in contact komt kan het zurig gaan smaken. Je kunt dan denken aan smaken als boter- en azijnzuur.
Een andere grote vijand van bier is licht. UV-straling zorgt ervoor dat het bier sneller in smaak verminderd. Glas zorgt ervoor dat de inhoud in contact komt met UV-straling. Het bier kan muffig gaan smaken. Daarom worden de meeste bieren in bruine flessen afgevuld. De bruine kleur beschermd goed tegen licht. Blik is laat echter helemaal geen licht door. Daarom blijft de smaak van bier in blik langer goed.
Heeft iemand het bier al koud gelegd? Oeps, vergeten. Snel in de vriezer dan maar. Wie herkent dit niet? In zo’n spoedgeval is het beter als je speicaalbier in blik hebt. Door het dunne materiaal wordt een biertje in blik sneller koud dan dat bij een bierflesje. Een nadeel is wel dat het ook sneller warmer wordt dan koud bier in een fles. Een tip daarvoor is het bier in een (gekoeld) glas uitschenken.
Haal jij de volgende keer ook speciaalbier in blik in huis? Lees hier onze biertips voor dit voorjaar.