Bekende biermerken

In deze blog iets meer over de wereld achter die prachtige flessen en blikken met het goudgele vocht. Zoals we al eerder schreven groeide het aantal brouwerijen de afgelopen 10 jaar explosief (zie deze blog). Naast het grote aantal (over het algemeen) populaire craftbrouwerijen zijn er nog steeds een aantal grote en bekende spelers die het grootste deel van het speciaalbier brouwen en verkopen. In deze blog iets meer over bekende biermerken.

Guinness

Guinness is een Ierse stout die wereldwijd bekend is. Het bier wordt gebrouwen in de gelijknamige brouwerij in Dublin. De officiële benaming van de brouwerij is St. James’ Gate brewery. De brouwerij is gesticht in 1759 door Arthur Guinness en produceerde oorspronkelijk een porter. Uit deze porter kwam later een stout-porter voort, de huidige stout.

Sierra Nevada

Sierra Nevada Brewing Company is een Amerikaanse bierbrouwerij. De brouwerij brouwt al bier sinds jaar en dag en behoort tot de pioniers van de Amerikaanse Craft Beer Revolutie.

Corona

Corona, officieel Corona Extra, is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo, onderdeel van AB InBev. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% en een lichte kleur.

Bij de productie van Corona wordt relatief weinig gerst en hop gebruikt. Een groot deel bestaat uit maïs. De drank wordt vaak geserveerd met een partje citroen of limoen in de flessenhals. Het stukje citroen of limoen was oorspronkelijk bedoeld om vliegen en andere beestjes te weren.

Heineken

In deze lijst mag Heineken natuurlijk niet ontbreken. Heineken is een Nederlands biermerk dat een aantal verschillende soorten speciaalbier produceert. Hier zijn enkele van de speciaalbieren die Heineken produceert:

Heineken Lager: Dit is de bekende Pilsener die bekend staat om zijn lichte, frisse smaak.

Amstel Bier: Een andere Pilsener: binnen Nederland ook erg bekend, en dus ook van dezelfde eigenaar als de Heineken pils. Dit is een ander Nederlands biermerk dat Heineken geproduceerd. Amstel Bier is een pilsener met een moutige smaak en een vleugje hop.

Desperados: Dit is een tequila-geïnspireerd bier met een fruitige smaak.

Sol: Dit is een Mexicaans biermerk dat door Heineken wordt geproduceerd. Sol heeft een fruitige smaak met tonen van citrus en koriander. Dit bier kan worden gezien als de tegenhanger van Corona.

Affligem: Dit is waarschijnlijk het bekendste speciaalbier van Heineken. Het is een Belgisch biermerk waarvan Heineken de eigenaar is. Affligem bieren zijn blond, dubbel of tripel bieren met een krachtige smaak en een vleugje kruiden.

Dit zijn enkele voorbeelden van speciaalbieren die Heineken geproduceerd. Heineken produceert veel meer speciaalbieren, afhankelijk van het land en regio.

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn