Texels Brouwerij

In het rustige landschap van Texel bevindt zich een brouwerij die het eiland vertegenwoordigt met zijn ambachtelijke bieren. De Texels Bierbrouwerij, opgericht in 1999, is een parel van vakmanschap en lokale trots. Tijd om in te zoomen op deze brouwerij.

Geschiedenis

De geschiedenis van Texels Bier begon met een visie om de unieke smaak van het eiland in een glas te vangen. De brouwerij, gelegen in Oudeschild, combineert traditioneel vakmanschap met moderne innovatie. Het resultaat is een scala aan bieren die de geest en het karakter van Texel weerspiegelen.

Bieren

Een van de vlaggenschepen van de Texels Bierbrouwerij is het Texels Skuumkoppe, een donker tarwebier met een rijk karakter en een vleugje karamel. Dit bier, geïnspireerd op de schuimkoppen van de Noordzee, heeft de harten van bierliefhebbers veroverd en is een geliefde keuze voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

Texels Bier biedt ook een verscheidenheid aan andere bieren, waaronder de Texels Goudkoppe, een blond bier met een verfrissend karakter, en de Texels Dubbel, een robijnrood bier met tonen van gedroogd fruit en kruiden. De brouwerij omarmt de diversiteit van bierstijlen, waardoor er voor elke smaakvoorkeur iets te ontdekken valt.

Erkenning en prijzen

Naast het brouwen van uitstekende bieren heeft Texels Bier ook erkenning ontvangen voor zijn inzet voor duurzaamheid. De brouwerij streeft naar milieuvriendelijke praktijken en heeft oog voor het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Met prijzen op nationaal en internationaal niveau heeft Texels Bier bewezen dat het niet alleen lokaal gewaardeerd wordt, maar ook op grotere schaal erkenning verdient. Het bier van Texel staat symbool voor de verbondenheid met de lokale gemeenschap en de viering van het goede leven op het eiland.

Overname Heineken

In 2020 is Texels Brouwerij overgenomen door Heineken. Daardoor kan de brouwerij zich weer verder ontwikkelen, maar gaat er wel weer een stukje onafhankelijkheid verloren.

Dorst gekregen? Dankzij de populariteit van Texels bier zijn diverse bieren van de brouwerij verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Proost!

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn