Goedkoop speciaalbier: review Dors bieren (Jumbo)

Voor een mooi speciaalbier betaal je al snel €5, in de supermarkt blijft dit vaker beperkt tot €2, maar alsnog is het een dure hobby. Daarom hoog tijd om goedkope speciaalbieren te verkennen.

In deze blog de Dors Speciaalbieren van Jumbo. Jumbo laat zien dat kwaliteit niet altijd hand in hand hoeft te gaan met een hoog prijskaartje. Deze bieren bieden een indrukwekkende diversiteit aan smaken, elk met zijn eigen karakter. Ondanks hun betaalbare prijs hebben de Dors bieren een degelijke brouwkwaliteit en vakmanschap behouden, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar smaakvolle opties zonder de bank te breken. De Dors serie bewijst dat goed bier toegankelijk kan zijn voor iedereen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel kenners als nieuwkomers in de wereld van speciaalbieren.

1. Dors IPA

Kleur: Goudgeel met een hint van amber, helder en uitnodigend.

Geur: Een krachtige explosie van hoparoma’s met citrusnoten en tropisch fruit.

Smaak: De Dors IPA biedt een harmonieuze balans tussen een uitgesproken hopbitterheid en de zoetheid van mout. De fruitige tonen blijven aanhouden, wat zorgt voor een verfrissend karakter.

2. Dors Weizen

Kleur: Troebel goudgeel met een weelderige schuimkraag, typerend voor een klassieke Weizen.

Geur: Een boeket van banaan, kruidnagel en een vleugje citrus.

Smaak: De Dors Weizen is zacht en romig, met de kenmerkende smaken van banaan en kruidnagel. Het mondgevoel is verfrissend, en de afdronk is licht kruidig.

3. Dors Blond

Kleur: Helder blond met een sprankelende uitstraling.

Geur: Een subtiele mix van moutige zoetheid en lichte florale tonen.

Smaak: De Dors Blond biedt een evenwichtige combinatie van moutige body en een zachte hopbitterheid. Het is een toegankelijk blond bier met een verfrissend karakter.

4. Dors Tripel

Kleur: Diep goud tot amber met een rijke schuimkraag.

Geur: Aroma’s van rijp fruit, kruiden en een vleugje karamel.

Smaak: De Dors Tripel is vol van smaak, met tonen van perzik, abrikoos en een subtiele kruidigheid. De zoetheid van de mout wordt prachtig in evenwicht gehouden door een warme alcoholische toets.

Wanneer je weer wat speciaalbieren wilt proeven, loop dan dus gerust langs de Jumbo en spaar je portomenee! Zie ook deze blog voor een aantal goedkope bieren van Albert Heijn!

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn