Comsumptie alcoholvrij bier

Het jaar 2022 ligt alweer een tijdje achter ons. Tijd om de statistieken van dit jaar eens tegen het licht te houden. Gelukkig hoeven we dit niet zelf te doen, maar heeft de organisatie Nederlandse Brouwers hiervoor onderzoek uitgevoerd. In deze blog kijken we naar de consumptie van alcoholvrij bier, alcoholvrij speciaalbier en alcoholarm speciaalbier.

Alcoholvrij bier
Eerder schreven we al deze blog over diverse soorten alcoholvrij en -arm speciaalbier. Toen schreven we al dat dit bier enorm populair is, deze trend heeft zich in 2022 doorgezet. In 2022 was 6,7% van de totale bierconsumptie alcoholvrij, dit is 1 op de 15 bieren! De ontwikkeling van consumptie van alcoholvrij bier staat in onderstaande grafiek. De afgelopen 10 jaar zijn we ruim 4 keer meer alcoholvrij bier gaan drinken!

images.png

Alcoholarm speciaalbier
Net als alcoholvrij bier wordt alcoholarm speciaalbier ook steeds populairder. In onderstaande grafieken is het marktaandeel in verschillende alcoholpercentages te zien. In 2022 was ruim 1 op de 10 speciaalbieren laag in alcohol (0,5-3,5%).

images.png

Geniet jij komend voorjaar ook van een alcoholarm speciaalbier, of ga je toch voor iets met meer alcohol? Lees in deze blog onze tips voor dit voorjaar. Proost!

 

 

 

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn