Blond, Dubbel en Tripel

Je komt er niet onderuit in de mooie wereld van speciaalbier: Blond, Dubbel en Tripel. Maar wat betekenen deze bierstijlen nou eigenlijk? In deze blog meer over deze 3 bierstijlen. Daarnaast halen we ook gelijk een aantal mythes onderuit zodat je op de hoogte bent van het laatste en meest betrouwbare nieuws.

Blond bier, dubbel bier en tripel bier zijn allemaal specifieke bierstijlen die van oorsprong uit België komen. Ze verschillen voornamelijk in hun alcoholgehalte, kleur, smaak en aroma.

Blond

Blond bier is een licht tot medium-bitter bier met een alcoholgehalte van 5-7%. Het heeft vaak een heldere, gouden tot amberkleurige kleur en een witte, schuimende kraag. Het heeft een fruitig aroma en smaak, en het wordt vaak geserveerd in een pintglas.

Dubbel

Dubbel bier is een medium-bitter tot bitter bier met een alcoholgehalte van 7-9%. Het heeft vaak een donkerder, amberkleurige kleur dan blond bier, en het heeft een romige, schuimende kraag. Het heeft een kruidig aroma en smaak, en het wordt vaak geserveerd in een trappistenglas.

Tripel

Tripel bier is een bitter bier met een alcoholgehalte van 9-12%. Het heeft vaak een heldere, gouden tot amberkleurige kleur, en het heeft een witte, schuimende kraag. Het heeft een kruidig, fruitig aroma en smaak, en het wordt vaak geserveerd in een trappistenglas.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze bierstijlen alleen als richtlijn dienen, en dat de exacte kenmerken van blond, dubbel en tripel bier kunnen variëren afhankelijk van de brouwer.

 

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn