Bierstijlen voor Oud en Nieuw

Oud en Nieuw is een feestelijke gelegenheid waarbij we vaak denken aan oliebollen en champagne. Dat eerste is logisch, maar wat ons betreft is de champagne onterecht. Wat is er namelijk lekkerder dan een goed bier om de jaarwisseling te vieren?

Er zijn talloze lekkere speciaalbieren die geschikt zijn om tijdens Oud en Nieuw te drinken. Welk speciaalbier het lekkerste is, is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak. Hieronder geven we een aantal suggesties voor speciaalbierstijlen die geschikt kunnen zijn om tijdens Oud en Nieuw te drinken.

Winterbier

Dit is een soort speciaalbier dat meestal in de herfst en winter wordt gebrouwen. Het heeft vaak een donkere kleur en een rijke, zoete smaak met tonen van kruiden, chocolade of fruit.

Dubbel

Dit is een donker, volmoutig speciaalbier met een rijke, karamelachtige smaak en een alcoholpercentage van 7-10%. Het is een populaire keuze voor tijdens de feestdagen omdat het een wat zwaardere, robuuste smaak heeft.

Tripel

Dit is een lichtere speciaalbier met een alcoholpercentage van 7-10% en een smaak die doorgaans wat fruitiger en bloemiger is dan die van een dubbelbier. Het is een goede keuze voor mensen die graag een speciaalbier drinken dat wat licht van smaak is, maar toch een wat hogere alcoholpercentage heeft.

Champagne-achtig bier

Er zijn verschillende speciaalbieren op de markt die een Champagne-achtige bubbel hebben, wat ze een feestelijk uiterlijk geeft. Deze bieren worden ook wel Brut bieren genoemd. Dit zijn vaak speciaalbieren met een lichtere, fruitige smaak en een alcoholpercentage van 5-7%. Leuke is dat veel van deze bieren ook in grotere flessen met kurk te verkrijgen zijn waardoor je alsnog een feestelijk openingsmoment hebt. Zie deze blog voor meer info over dit soort bieren.

Proef en ervaar!

Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van speciaalbieren die geschikt kunnen zijn om tijdens Oud en Nieuw te drinken. In deze blog lichten we enkele bieren toe die uitermate geschikt zijn voor Oud & Nieuw. Er zijn talloze andere speciaalbieren beschikbaar, dus het is aan jou om te beslissen wat het lekkerste is voor jou. Tip: nodig vrienden uit en probeer verschillende speciaalbieren uit. Door de bieren te delen kun je extra veel proeven.

Gerelateerde blogs

december 20, 2023

Biertips voor Oud en Nieuw

december 20, 2023

Romantische bierpakketten: 5 tips voor Valentijn

december 20, 2023

4 biertips voor Valentijn